Προστασία της άγριας ορνιθοπανίδας: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων

Από χθες, Δευτέρα 26/08, ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για την ένταξη στη Δράση 10.1.01 “Προστασία της Άγριας Ορνιθοπανίδας”.

Αφορά αγροτεμάχια τα οποία είναι δηλωμένα στη Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης (ΕΑΕ) για το έτος 2019 και βρίσκονται εντός των Ζωνών Ειδικής Προστασίας (ΖΕΠ). Οι επιλέξιμες καλλιέργειες και το ύψος ενίσχυσης για τη καθεμία είναι οι εξής παρακάτω:

  • Σιτηρά: 4,2€/στρ./έτος
  • Σανοδοτικά & Ψυχανθή (βίκος, μηδική, τριφύλλι κ.α.): 17,6€/στρ./έτος

Μεταξύ των ειδικών δεσμεύσεων, περιλαμβάνεται η μη συγκομιδή παραγωγής για διάρκεια τριμήνου. Δηλαδή, στο σύνολο των ενταγμένων στρεμμάτων τουλάχιστον το 10%, το οποίο θα αποτελεί ένα ενιαίο τμήμα σταθερό και το ίδιο για το κάθε έτος της 5/ετίας, η παραγωγή αυτού του τμήματος δε θα συγκομίζεται από τον Ιούνιο έως και το Σεπτέμβριο (3μηνο). Οι περιοχές ΖΕΠ (Ζωνών Ειδικής Προστασίας) βρίσκονται σε Καλλικρατικούς Δήμους που εμπίπτουν ολικώς, μερικώς ή κατ’ ελάχιστον, μεταξύ των παρακάτω:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : ΒΟΛΒΗΣ, ΔΕΛΤΑ, ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ,ΘΕΡΜΗΣ, ΛΑΓΚΑΔΑ, ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ, ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ & ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΠΕΛΛΑΣ : ΑΛΜΩΠΙΑΣ, ΕΔΕΣΣΑΣ, ΠΕΛΛΑΣ, ΣΚΥΔΡΑΣ

ΣΕΡΡΩΝ : ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ, ΒΙΣΑΛΤΙΑΣ, ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΠΑΠΠΑ, ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ, ΣΕΡΡΩΝ, ΣΙΝΤΙΚΗΣ

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ : ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ, ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ, ΝΕΑΣ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ, ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, ΣΙΘΩΝΙΑ

ΔΕΝ μπορούν να συμμετάσχουν στη Δράση 10.1.01 “Προστασία της Άγριας Ορνιθοπανίδας” αγροτεμάχια που είναι ενταγμένα σε άλλο γεωργοπεριββαλοντικό Μέτρο (π.χ. Βιολογική Γεωργία, Μείωση Νιτρικών). Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία ένταξης σας στη Δράση 10.1.01 μπορείτε να βρείτε εδώ και μπορείτε να έρθετε σε επικοινωνία μαζί μας συμπληρώνοντας τη προσαρμοσμένη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω ή καλώντας στο τηλεφωνικό μας κέντρο 2310 544 224.