ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ & ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΗΛΙΚΙΑΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥ EGGPRO

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ

Το αυγό της όρνιθας αποτελεί ένα εξαιρετικά θρεπτικό τρόφιμο χάρη κυρίως στη μεγάλη περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνες υψηλής θρεπτικής αξίας (δηλαδή πρωτεΐνες υψηλής αφομοιωσιμότητας – βιοδιαθεσιμότητας και με μεγάλο ποσοστό απαραίτητων αμινοξέων). Εκτός από ολόκληρα αυγά, στην αγορά κυκλοφορούν προϊόντα λευκώματος (δηλαδή ασπραδιού) του αυγού, τα οποία έχουν το πλεονέκτημα του ότι είναι απαλλαγμένα από τη λέκιθο (δηλαδή τον κρόκο), η οποία έχει υψηλή περιεκτικότητα σε λίπη, κάτι το οποίο μπορεί να είναι ανεπιθύμητο για μια υγιεινή διατροφή.

Η εταιρεία Αυγοδιατροφική έχει θέσει στην κυκλοφορία εδώ και αρκετά χρόνια μια σειρά 5 προϊόντων λευκώματος αυγού σε υγρή μορφή με την επωνυμία EGGPRO: το EGGPRO FITNESS, το EGGPRO MUSCLE, το EGGPRO PROTEIN, το EGGPRO VITAL και το EGGPRO VITAL SUPERFOODS. Παρότι πρόκειται για προϊόντα δυνητικώς ωφέλιμα για την υγεία και την αθλητική απόδοση, δεν υπάρχει προς το παρόν μια αντικειμενική εικόνα των προτιμήσεων των καταναλωτών για σχετικά προϊόντα. Επιπλέον, απουσιάζει μια επιστημονική τεκμηρίωση της χρησιμότητάς τους. Αν αυτή υπάρξει, θα αυξηθεί η προστιθέμενη αξία τους και θα καταστούν ελκυστικότερα για το καταναλωτικό κοινό, ενώ είναι πιθανό να προκύψουν προτάσεις για τη βελτίωσή τους.

Στόχοι, επομένως, του EGGPROScience είναι: Η έρευνα των προτιμήσεων των καταναλωτών σε σχέση με τα προϊόντα EGGPRO και άλλα παρεμφερή πρωτεϊνούχα ροφήματα, η σύγκριση της αποτελεσματικότητας ενός η περισσότερων προϊόντων EGGPRO (ανάλογα και με τα ευρήματα της έρευνας προτιμήσεων των καταναλωτών) με άλλα πρωτεϊνούχα ροφήματα σε νέους και ηλικιωμένους αθλητές και μη, η ανάπτυξη προτάσεων για βελτίωση των προϊόντων EGGPRO στη βάση των αποτελεσμάτων της παραπάνω σύγκρισης και η ανάπτυξη σχετικών διατροφικών συστάσεων.

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

  • Την αναβάθμιση υπάρχοντος προϊόντος EGGPRO μέσω της επιστημονικής τεκμηρίωσης της αποτελεσματικότητάς του
  • Την ανάπτυξη δεξιοτήτων των ατόμων που θα εμπλακούν στην υλοποίησή του.
  • Την αύξηση της ανθρώπινης εργασίας.
  • Τη δημιουργία εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού.
  • Βελτίωση ανταγωνιστικότητας της εταιρίας με την αναβάθμιση των προιόντων και αύξηση της ανθρώπινης εργασίας, καθώς θα απαιτηθεί η δημιουργία νέου εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 498.625,00€
ΕΝΑΡΞΗ: 12/05/2020
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 36 ΜΗΝΕΣ

ΕΤΠΑ - ΕΠΑΝΕΚ -ΕΣΠΑ

<< ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ: Υπηρεσίες ερευνητικών έργων

Περισσότερα έργα
RiceCreamEggWhiteBrain Skip to content